Forebyggende

Ved regelmessige kontroller av dine tenner og tannkjøtt, kan vi hjelpe deg å beholde en god tannhelse gjennom livet. Vi instruerer deg i hva du kan gjøre hjemme for at du skal få sunne tenner og et friskt tannkjøtt.

Hull i tennene skyldes en ubalanse i munnhulen og kan ha flere årsaker. Mye sukker i kosten kan skape hull, riktig renhold er også viktig. Medisinbruk og munntørrhet kan spille inn. Fluor i riktig dosering vil gi færre hull hos de fleste. Ofte tar det lang tid fra et hull begynner, til det er nødvendig å behandle det. Andre ganger kan det gå fort fra et begynnende hull til det blir stort og behandlingskrevende. Det er bl.a avhengig av hvor på tannen hullet sitter. Hvis du passer på å ikke spise eller drikke mye mat med sukker, og er flink med tanntråd og/eller tannstikkere, kan det hindre at du får hull i tennene dine. Vi viser deg hvordan du skal klare dette på egenhånd.

Kanskje har du merket at det blør lett fra tannkjøttet, eller at du har dårlig smak i munnen? Det kan skyldes at du har irritert tannkjøtt med belegg på tennene eller mye tannstein. Hvis belegg eller tannstein har vært for lenge i kontakt med tannkjøttet blir tannkjøttet irritert, og det begynner å blø og gjøre vondt. Vi gir deg god tannkjøttsbehandling og hjelper deg til å få god balanse i munnhulen.